Elke zaterdag opent een protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland.
Annemiek Schrijver ontvangt een gast die ons inspireert met zijn of haar inzicht. Levensbeschouwing en nabijheid.
Anneke van Wijk mist haar overleden broer Jan ontzettend. Nu ze niet meer elke week koffie met hem kan drinken, gaat ze wekelijks naar zijn graf. Daar vindt ze troost. "Mama, ga ik dood?" vraagt Harmen aan zijn moeder als hij op de ic ligt en zijn conditie ineens achteruitgaat. Harmen is de 15-jarige zoon van Dirk en Marieke Schouten. Vanwege een stofwisselingsziekte heeft hij weinig energie en is hij snel moe. Als hij griep krijgt, wordt zijn hart aangetast.
Bid, bedank en bewonder; woorden die iedereen wel eens gebruikt, maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden en vreugde wanneer het goed gaat?
Soms loop je vast in het leven. Albert Jan Treur vertelt hoe de kracht die Gods Geest ons geeft ook vandaag de dag in staat is om je boven de dieptepunten in je leven uit te tillen.
Veronica is een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen. Ze heeft haar eigen huis gebouwd en voedsel geplant dankzij een training over een revolutionaire en duurzame landbouwmethode.
Livekerkdienst, georganiseerd door BEAM, de jongerenafdeling van de EO.
Met een project dat zich in het verleden al bewezen heeft, willen we jongeren in de Democratische Republiek Congo een vakopleiding geven en de mogelijkheid bieden een eigen onderneming op te zetten.
Op het hoogfeest van Pinksteren zal de Eurovisieviering worden uitgezonden vanuit de Sint-Baafskathedraal in Gent. Hoofdcelebrant: Mgr. Lode Van Hecke, bisschop van Gent. Muzikale ondersteuning: kathedraalkoor Schola Cantorum o.l.v. Filip Martens en organist Nicolas De Troyer.
Het was in Nederland de meeste gegoogelde vraag van 2022: Wat is Pinksteren? Arjan Lock en Mirjam Bouwman gaan op zoek naar het antwoord en ze komen met suggesties hoe je Pinksteren thuis kunt vieren. Gor Katchikyan vertelt over Pinksteren en zanger Aristakes deelt zijn muzikale droom Rhapsody for Peace.
Kefah Allush reist naar het Jordaanse Azraq, dat in een immense woestijn ligt. Bij het stadje ligt de enige bron van water in een gebied van 12.000 vierkante kilometer. Hierdoor is Azraq van oudsher een pleisterplaats voor volken uit alle windstreken. Tot op de dag van vandaag. In en om Azraq leven Druzen, Tsjetsjenen en Bedoeïenen met elkaar samen, verbonden door de geschiedenis en het water. Maar juist die levensbron dreigt nu volledig op te drogen. Wat betekent dat voor de toekomst voor deze volken?
Cees Buisman, directeur van Wetsus, stelt zijn leven in dienst van de wetenschap. De milieutechnoloog wil bijdragen aan een duurzame wereld en vindt dat de westerse mens zich anders moet gedragen.
Serie met Waldemar Torenstra over de minder bekende geschiedenis van Noord- en Zuid-Amerika: wat is er gebeurd met de volken die er leefden voordat Columbus er voet aan land zette? Op zoek naar antwoord op die vraag reist Waldemar Torenstra duizenden kilometers over de twee continenten.
Valentijn in een Amsterdamse School huis in Brussel en een natuurlijk paradijs op de Veluwe.
Portret van een ex-volger van de van misbruik beschuldigde boeddhistische leraar Sogyal Rinpoche. Als Sogyal overlijdt, reist hij naar India om afscheid te nemen van zijn leraar en oude vrienden.
Narsingh Balwantsingh reist met zijn tuktuk door Nederland en ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en levensgeluk.
De Hollandsche Molen zet zich als belangenvereniging al sinds 1923 in voor het voortbestaan, malend en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland. Deze uitzending is gericht op het werven van Molenvrienden.
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
Persoonlijke verhalen en belevenissen van de wandelaars die de Camino lopen. De route naar Santiago de Compostela trekt jaarlijks duizenden wandelaars, ieder met zijn geheel eigen motieven en redenen om die weg te gaan. Op de mooiste plekken in Noord-Spanje wachten wandelaars onverwachte ontmoetingen met anderen, maar ook met henzelf. De verhalen van reizigers die ver van huis dicht bij zichzelf komen.
In deze docuserie over de wereld van vluchtelingen in Europa onderzoekt schrijfster Rosita Steenbeek hoe we kunnen waken over onze menselijkheid.
Natuurserie over met uitsterven bedreigde plant- en diersoorten in Europa, en wat we kunnen doen om ze te beschermen.
Met schrijver Marente de Moor, een leesclub bestaande uit Catherine Keyl en Ruben Hein, poëzie van Daniëlle Zawadi en een persoonlijk gesprek over literatuur met Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.
Directeur van het Centraal Museum Bart Rutten bekijkt in het Amsterdamse Stedelijk Museum hoe de Canadese kunstenaarsgroep General Idea moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakte.
Studenten stellen onder leiding van Twan Huys vragen aan bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied.
We duiken in het leven van de dove wereldburger. In Shanghai draait de economie weer op volle toeren, maar wie doof is, vindt hier niet zo makkelijk een baan. In het downtown Xuhui District zijn doven juist wél welkom. De beroemdste tv-kok van Armenië weet haar doofheid voor haar kijkers verborgen te houden. Op de set bluft ze zich met behulp allerlei trucjes door de uitzendingen heen. In Palestina trouwt maar liefst 22 procent met een volle neef of nicht. Een van de gevolgen is dat er veel dove kinderen worden geboren. In Nederland zijn niet alleen voor dove en slechthorende mensen veel voorzieningen, maar ook voor onze trouwe viervoeters.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting.
Het was in Nederland de meeste gegoogelde vraag van 2022: Wat is Pinksteren? Arjan Lock en Mirjam Bouwman gaan op zoek naar het antwoord en ze komen met suggesties hoe je Pinksteren thuis kunt vieren. Gor Katchikyan vertelt over Pinksteren en zanger Aristakes deelt zijn muzikale droom Rhapsody for Peace.
Journalistiek programma dat onderzoek doet naar maatschappelijke kwesties, naar aanleiding van uw ervaringen.
Alternatieve media zijn in opmars. Onlinekranten als De Andere Krant en videokanalen zoals Blckbx, Café Weltschmerz en het Red Pill Journal vertellen verhalen die volgens hen in de reguliere media niet verteld worden. Over corona, sinistere bedrijven en een kwaadaardige elite. Deze nieuwe media worden onderzocht. Wie zitten erachter en hoe worden ze gefinancierd? Welke complotten verspreiden ze en hoe proberen justitie en geheime diensten er grip op te krijgen? Een verhaal over opruiing, antisemitisme, multimiljonairs en Tweede Kamerleden.
Een jong land dat zich veilig waant, wordt van drie kanten ongenadig aangevallen door machtige vijanden. Iedereen weet het dan: het is erop of eronder. Een reconstructie van de gebeurtenissen die leidden tot het Rampjaar 1672.
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
© Rossel & Cie - 2023
Conditions générales d’utilisation - Conditions générales de vente - Politique de cookies - Politique de Protection Vie privée - Charte des médias - Droits de reproduction